Konstparken

2018 öppnade en ny scen för samtida konst av högsta kvalitet i Strängnäs. Konstparken Ulvhälls hällar ligger intill Ulvhälls herrgård, bara en timme från centrala Stockholm.

Med fokus på tillgänglighet vill vi öka intresset för samtida konst och vi vill göra det möjligt för alla att uppleva konsten i den fantastiska miljö som Ulvhäll erbjuder.

Med Mälaren som utsikt har vi byggt en promenad och som gör det möjligt för alla att komma nära konsten och vattnet. Det är enkelt att komma till Ulvhäll och njuta av konsten och naturen och det kommer alltid att vara fri entré!

Varje år kommer vi att bjuda in konstnärer att skapa nya verk för parken. Utställningarna kommer därför att se olika ut år från år.  Till den första utställningen 2018 har curator Björn Norberg bjudit in några av Sveriges främsta och mest intressanta konstnärer. Han har gjort urvalet utifrån en lång erfarenhet av att sätta samman utställningar i Sverige och internationellt. 

Konstnärerna kommer att arbeta med Ulvhäll som utgångspunkt och konstverken skapas på plats våren 2019. Ett par av verken kommer också att skapas i nära samarbete med ungdomar i Strängnäs. Ungdomsverksamheten är viktig för parken och vi ska bygga upp verksamheten långsiktigt och i nära samarbete med skolor och ungdomar regionalt, men också med övrigt föreningsliv.

De konstnärer som deltar 2019 är Matti Kallioinen, Hanna Ljungh, Katarina Löfström, Rodney Place och Nonku Phiri, Bella Rune, Johan Thurfjell, Ruben Wätte. Dessutom visar vi verk av Ebba Bohlin och Cecilia Ömalm som ingår i konstparkens samling.

Close Menu